HomePortalFAQRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password

Share | 
 

 Programma

Go down 
AuthorMessage
Distan
Chief
avatar

Aantal berichten : 2883
Registratiedatum : 2010-11-10
Location : Leiden!!

PostSubject: Programma   Fri May 17 2013, 22:41

[rp]

Yo Ho Yo Ho a pirate’s life for me!

Aanschouw… De piratenpartij!
Speerpunten

  • Realpolitik!
  • Investeren, Holland is een bedrijf.
  • Leger hervormen, militaire acties oefenen/uitvoeren
  • Universiteitswetten buiten
  • Eén, verenigd Holland
  • TransparantieDiplomatie

1) Het keizerrijk en Holland
Sinds enkele maanden is er een discussie over de band tussen Holland en het SRING. Ook al zijn wij, de piratenpartij, er in ons hart van overtuigd dat Holland onafhankelijk dient te worden, zien wij dit niet snel gebeuren. Holland is niet stabiel genoeg, niet sterk genoeg en ontbreekt de discipline die nodig is om de weg naar onafhankelijkheid te bewandelen. Daarom hebben wij gekozen vanaf vandaag te beginnen bouwen aan die weg. Doorheen dit termijn, en misschien de daaropvolgende, zullen wij ons exclusief richten op een sterk Holland en proberen met een ijzeren vuist door alle beperkingen te slaan die het huidige politieke milieu ons oplegt. Eén van de eerste stappen zal het opstarten van een gesprek zijn tussen de Hollandse raad en SRING waarin we niet alleen de stapels plichten van Holland bekijken maar eens zien of we daar hier en daar een recht aan kunnen bijvoegen.


2) Militaire diplomatie
Holland heeft tonnen verdragen die niemand kent en waar niemand omgeeft, niet eens de ondertekende. In Schotland wouden ze zelf elke band met Holland verbreken voortkomend uit onze ongeïnteresseerde houding naar hun oorlog toe. Hoe meer van die verdragen, hoe minder we serieus worden genomen op internationaal vlak. Het is tijd dat Holland eens de vooroordelen, misplaatste morele codes en aloude tradities opzij schuift en de wereld met een frisse blik bekijkt. Wie zijn onze vrienden? Wie zou ons daadwerkelijk te hulp schieten in nood? Wij stellen voor ons te beperken tot één krachtige, loyale bondgenoot en hier schuift de piratenpartij de Keltische alliantie naar voren. Ze bezitten een ongeëvenaarde maritieme vloot, zijn daadkrachtig, loyaal en enkele van de meest ervaren veteranen in oorlogvoering. Echter willen wij graag alle opties overlopen en zijn andere partners ed open voor debat.


Financiën

Kapitaal laten rollen
Holland is net als een bedrijf, vooruitgang is onmogelijk zonder investeringen daarom stelt de piratenpartij één en eventueel meerdere fondsen voor. Deze zullen gevuld worden door elke maand een percentage van de steden belastingen hieraan af te staan. Een eerste fonds dat wij willen oprichten is het fonds van "Scheepvaart en havenbouw". Dit fonds kan op twee manieren gevuld worden. Enerzijds mbv donaties van Holland -zijnde de raad -, zijn bewoners of andere instellingen en groeperingen en anderzijds door een vast percentage van een bepaalde inkomst, bijvoorbeeld de stedenbelastingen, integraal naar het fonds door te storten.
Ten tweede zouden wij graag kapitaal vrijmaken voor het hervormde leger (volgt). In onze ogen dient Holland niet meer te hebben dan hetgeen hij nodig heeft om de kosten te dekken en enkele duizenden florijnen om comfortabel te zitten bij Handelsdeals of onverwachte uitgaven.


Binnenlandse Veiligheid

Opnieuw vormt de Shaded Brethren Hollands grootste interne ‘bedreiging’ en zal dit naar alle waarschijnlijkheid nog lange tijd voortzetten indien er geen duurzame oplossing komt. Het Broederschap is berucht voor zijn militaire kracht, internationale connectie en netwerk van spionnen in de Hollandse politiek en samenleving. Wij van de piratenpartij denken, als leden en kennissen, de brug te kunnen slaan tussen dit Broederschap en Holland. Het is ons doel een akkoord te bereiken en een samenwerking te bekomen om zo de nationale veiligheid te garanderen. Wij zijn ons volledig bewust dat Holland volgesjokt zit met talloze zwart-wit conservatieven die zich liever dood vechten uit koppigheid dan naar een logische oplossing te zoeken. Toch willen wij ons hier hard voor maken in dit Graafschap te verenigen in één land en geen talloze vijandige fraties.


Marine

Zoals aangehaald willen wij Holland leiden naar de beginselen van zijn marine dit dmv een maritiem fonds voor “scheepvaart en havenbouw”. Op korte termijn zal de inhoud van dit fonds integraal naar de Rotterdamse haven gaan voor verdere uitbreiding. Slechts wanneer Holland zijn eigen schepen kan bouwen, kan het investeren in oorlogsbodems.


Militair

1) Algemeen
Volgens de piratenpartij heeft Holland zijn leger terug nodig. De Hollandse leeuw buiten gooien was de grootste fout die het in deze sector ooit gemaakt heeft. Een nieuw Charter met vaste lonen, een eventuele vergoeding voor weduwes/weduwnaars, een objectie en dynamisch promotie systeem is onmisbaar. Het leger zal onderverdeeld worden in 6 lokale divisies, één per stad, elk geleid door een plaatselijke commandant, aangesteld in samenspraak tussen de militaire staf en de burgemeester. Elke divisie zal verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van zijn stad en de stadswachter(s) leveren (op kosten van de raad) of kunnen gevraagd worden in tijden van nood burgerwacht te lopen (op kosten van de stad). Ze zullen de wegen rond hun stad vrijhouden van rovers en kunnen eventueel ingehuurd worden door particulieren voor het transport van goederen of begeleiding van personen.

2) bevel
De graaf zal niet langer de bevelhebber zijn van alle Hollandse legers. De piratenpartij stelt voor een driekoppige generale staf aan te stellen. Ten eerste een edelman benoemt door de adel, aangesteld voor 2 maand. Vervolgens een lid van de SB, aangesteld door de SB die hun troepen aanvoeren en ten slotte een aangewezen generaal uit het Hollands leger. Deze laatste dient in de eerste week na de aanstelling van de raad gekozen te worden uit een reeks kandidaten en kan alleen verkozen worden met een minimum aan 6 stemmen. Hij of zij zal de 6 stadsdivisies aanvoeren en in samenspraak met de twee andere de stadscommandanten aanduiden. De generale staf zal alle militaire besluiten nemen in het veld maar dient wel overleg te plegen met de graaf. Het zijn echter wel de raad en de graaf die de algemene strategie bepalen. Ter illustratie: de raad beslist of Holland al dan niet ten oorlog trekt tegen Vlaanderen. Indien beslist wordt van wel zal het de generale staf zijn die bepaalt waar hoe en wanneer exact wordt aangevallen en wanneer een terugtrekking noodzakelijk is.
NOTE: de structuur en verantwoordelijkheden zijn op een minieme manier geschetst om een idee te geven. Of er al dan niet een edelman in zetelt, of de raad één of twee generaals aanduid, hoelang die zitten, wie wat exact beslist enzovoort is allemaal bespreekbaar. Een hervorming van deze magnitude vereist meerdere standpunten dan die van onze partij alleen.


Transparantie

Indien de pirantenpartij verkozen wordt, garanderen we een transparant systeem, zo goed als alles naar de OR. Wanneer men topics als een bedreiging ziet voor de staatsveiligheid dienen we deze gaten te dichten in het systeem zelf. Het is wijzer ervan uit te gaan dat de potentiele vijand alles weet dan te vertrouwen op de semipermeabele deuren van de raad. Slechts militaire beslissingen en maritieme vaarroutes van handelsschepen dienen achter gesloten deuren te blijven. Ook willen wij een openbare vergadering met een opiniepeiling, die bijvoorbeeld georganiseerd kan worden tijdens de stemming voor een nieuw wetsvoorstel. Het hele volk kan zijn mening uiten voordat men over gaat tot een stemming en er een besluit valt.


Uniwet

Iedereen die IG kan studeren moet in principe kunnen studeren. Geen onzin meer over verzoekjes naar de MvOCR of wie dan ook. Iedereen die wil en kan, moet kunnen studeren, en zo bijdragen aan de Hollandse welvaart en intellectuele vooruitgang van dit Graafschap. Het is niet aan de autoriteiten om deze beslissing voor anderen te nemen. Wel maken we ons sterk om een goede, correcte, informatie te leveren aan elke student en ruimte te voorzien waar dialoog kan plaatsvinden. Naar onze mening loopt het lessenrooster nog niet zoals het moet en heeft een student nog te weinig inspraak. Elke student die zijn mond opentrekt, zal aanhoort worden. De universiteit en zijn docenten zijn er om de studenten van dienst te zijn, niet andersom.


Godsdienst

Wij van de piratenpartij staan achter totale godsdienstvrijheid. De nationale godsdienst blijft zoals het is maar iedereen is vrij om zijn geloof naar keuze te beleven naar eigen behoefte zolang dit geen schade berokkent aan een derde.Optioneel
Dit zijn enkele punten waar de piratenpartij zeker voor zal vechten maar vreest te stoten op een solide muur van oude tradities en gebruiken die doorstroming zullen voorkomen.


Gerechtigheid

Het ophangen van Findecano aan de hoogste boom die we kunnen vinden. We willen een onderzoekscommissie aanstellen die zich gedurende twee weken zal buigen over een zoektocht naar deze boom. Wanneer gevonden zullen we de heer Findecano daar opknopen voor zijn verraad in november naar Holland en de SB toe. Wij van de piratenpartij stellen voor om een inkom van 5 florijnen te vragen voor toeschouwers. Het geld zal worden gebruikt voor de bouw van Hollandse eerste oorlogsbodem, de rest investeren we in een tax verlaging.


Aanpassing van de wet mbt ambtenaren

De piratenpartij wilt een nieuw wetsvoorstel voorleggen die verbied geld of goederen te stelen uit de Hollandse schatkisten, de grootste en enige uitgave die Holland ooit heeft gehad.


Een nieuwe feestdag

Het Hollands nationalisme kan wat aanwakkering gebruiken en daarom stellen wij voor een nieuwe nationale feestdag in te richten op de datum dat de Shaded Brethren is opgericht, vallend op 20 september. Deze dag des vreugdes zal gevuld worden met gratis drank en bier voor iedere Hollander, een toernooi in de arena ter eren van elke dappere Hollander en Shaduwbroeder die vochten voor hun idealen en verschillende andere activiteiten! Ook zal in de maand september slechts de helft van de normale belastingen geheven worden als symbolische vergoeding voor de onbetaalbare opofferingen die velen brachten.Toelichting
Velen zullen zich afvragen: waarom zou ik in vredesnaam voor de piratenpartij stemmen?! Antwoord is simpel: waarom niet? Wij maken er geen geheim van dat verschillende namen op onze lijst veroordeelde “criminelen” zijn, om de Hollandse term maar te gebruiken. Echter zou dat niets mogen zeggen over onze politieke agenda daar de Hollandse politieke geschiedenis gevuld zit met, opnieuw, “criminelen”. Na talloze malen het favoriete schild van de politiek te hebben gehoord “kom het dan zelf proberen” hebben wij besloten: waarom niet? De piratenpartij heeft een kleine maar enorm ervaren achterban in maritieme, militaire en financiële zaken. Ervaring dat volgens ons een verschil kan maken. Wij zijn niet bezig met de populariteitswedstrijd, wij vullen onze programma’s niet met wat u wil horen, maar met wat wij willen doen. Dit is waarvoor wij opkomen, dit is wat wij willen doen. Staat het u niet aan? Stem op een ander!
[/rp]

_________________

*Lover of Cath de Pirou*Captain of the Black Serpent*Shaded Brethren Chief
Back to top Go down
 
Programma
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Shaded Brethren :: De PiratenPartij (Den Haag) :: Publieke Hallen-
Jump to: