HomePortalFAQRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password

Share | 
 

 Vragen voor antwoorden

Go down 
AuthorMessage
Zweder

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 2013-11-03
Location : Waar het gezellig is

PostSubject: Vragen voor antwoorden   Sun Nov 03 2013, 13:35

'Een sprankeltje hoop.'
Deze woorden hadden door zijn hoofd geëchood toen hij het kantoor van de heraldiek had verlaten waar hij even daarvoor zijn persoonlijke schild had laten maken. De vuurslag die hij bij zich droeg in zijn buidel, en die hij als voorbeeld had laten zien aan de persevant was het symbool van deze woorden. Het had hem, zodra hij de deur van het kantoor achter zich had gesloten, aan het denken gezet, en met grote stappen was hij naar zijn hut net buiten Heusden gelopen, waar hij aan een tafeltje het kleine half vergane boekje aan een grondig onderzoek had ontworpen.

Dat boekje was al die jaren in zijn bezit, en nog nooit had hij er zoveel interesse voor getoond als nu. De avond was gekomen, en ging over in de nacht. En Zweder had het ook weer dag zien worden. Van voor naar achter, en van achter naar voor had hij het boekje uitgepluisd. Elk woordje, elke letter had hij minutieus geïnspecteerd in de hoop een aanwijzing te vinden in zijn zoektocht naar zijn ouders. Zijn ouders die zo'n negen à tien jaar geleden gevlucht waren voor het geweld van de roversbende welke had huisgehouden in Rijsenburg. Althans, dat was hem altijd verteld door degenen die hem hadden opgevoed.

Bij de eerste ochtendgloren was hem een bladzijde uit het boekje opgevallen. Het was een bladzijde die half vergaan was, en waarvan de letters zeer moeilijk te lezen waren. Bij het weinige licht wat in zijn hut naar binnen kwam, had hij met veel pijn en moeite de letters proberen te ontcijferen, en was hij tot de conclusie gekomen dat er nog steeds niet veel van te maken viel. Hier en daar was een flard herkenbaarheid in woorden, maar het meeste bleef een raadsel voor hem. "Viranto" stond er ergens geschreven. Wat was een Viranto? En wat had dat met de afbeelding van een slang te maken, die bijna onzichtbaar was op de fragiele pagina's? De letters 'MR' waren ook ergens vaag te zien.
In plaats van oplossingen te vinden, werd het voor Zweder nog onduidelijker dan het al was. Hij vroeg zich af of hij dit raadsel ooit zou kunnen oplossen. De staat van het boekje zou er immers niet beter op worden in de toekomstige jaren.

Enkele dagen daarna was hij iemand tegen gekomen in de stad. Hij wist niet meer wie het was, maar de vrouw had hem vriendelijk te woord gestaan, toen hij haar aansprak. Zweder had haar diverse dingen gevraagd over het hoe en wat van de stad, en waar hij het beste terecht kon voor werk en eten en dergelijke. Hoewel hij het niet van plan was, had hij toch de stoute schoenen aangetrokken, en had hij de vrouw gevraagd naar of zij toevallig bekend was met het woord Viranto en de letters MR. En of zij toevallig ook wist wat de afbeelding van een slang hiermee van doen had.
De vrouw had geschrokken gekeken, en wilde eigenlijk niet ingaan op de vragen van Zweder, maar na enige uitleg en aandringen van zijn kant, gaf ze toch toe, en legde uit dat 'MR' voor Mont Royal stond en dat 'Viranto' de naam was van een persoon. De afbeelding had hier "alles mee te maken" had ze gezegd, waarna de vrouw snel uit het zicht verdwenen was.

Zweder was wel wat wijzer geworden van dit gesprekje, maar nog niet zo wijs dat hij kon achterhalen waar hij meer informatie kon krijgen over Mont Royal of deze Viranto. Maar voor zijn gevoel was hij weer stapje dichter bij zijn verleden gekomen.
De dagen die daarna kwamen, waren dagen waar hij de woorden 'horen, zien en zwijgen' ten voordele van hemzelf toepaste. Zo kwam Zweder erachter wat MontRoyal was. Maar ook kwam hij erachter dat daar een reputatie aan vast kleefde waar hij minder tevreden over was. Het had hem in een dilemma doen belanden.
En toch, na veel nadenken, won de nieuwsgierigheid de overhand. Hij moest toch weten of zijn ouders gelieerd waren aan Mont Royal. Of hij op één of andere manier gelieerd was aan Mont Royal.

De dagen daarna reisde Zweder af naar het gebied net buiten Leiden. Onderweg had hij zijn ogen en oren goed kost gegeven. Zo was hij erachter gekomen wat de reputatie in Holland was van de personen, de Delasta familie, die zich bevonden op Mont Royal.
Hoewel hij niet echt enthousiast werd van de verhalen die hij hoorde, was Zweder zelf iemand die iedereen altijd het voordeel van de twijfel gaf. Misschien was het zijn naïviteit, maar het maakte dat hij zijn reis voortzette, en hij deze dag uiteindelijk aan de poorten verscheen van Mont Royal.
Al in de verte had hij gezien dat er een persoon voor de poort stond, en langzaam kwam Zweder dichterbij tot hij op enkele passen verwijderd stond van de persoon.


Goedendag mijn beste. Mijn naam is Zweder van Rijsenburg. Hoewel mijn voorkomen niet van hoge importantie is, ben ik gekomen om antwoorden op mijn vragen te kunnen bekomen, aangaande mijn verleden. Wellicht kan de Heer, of ieder ander van Mont Royal mij helpen in mijn zoektocht naar hetgeen waar mijn wortels liggen.

Zijn opvoeding bij het oudere echtpaar in Rijsenburg had hem geleerd dat hij manieren moest tonen tegenover volwassenen, en hij deed dan ook zijn uiterste best. Zweder bekeek de persoon aandachtig, en wachtte op het antwoord wat zou komen.


Last edited by Zweder on Sun Nov 03 2013, 19:56; edited 1 time in total
Back to top Go down
Hendrick
Head Security
avatar

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 2012-03-18

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Sun Nov 03 2013, 19:43

De nieuwe bezoeker was ogenschijnlijk uit het niets verschenen en de verrassing was dan ook meetbaar wanneer een blinde stem door  de koele oktoberlucht sneed. Het lichtjes onderkoelde lichaam van de hoofdwachter gaf in reactie een zwakke adrenaline stoot welke al snel zich meester maakte van zijn gastheer. Na zichzelf bruusk te hebben gedraaid nam hij de onbekende en diens woorden in hem op. Veel rare snuiters had Hendrick door deze smeedijzeren poorten begroet en ontvangen maar zelden had hij een dergelijk verzoek ontvangen. Op zoek naar antwoorden, waren we dat niet allemaal? Een platte grinnikt klonk gesmoord tussen Hendrick zijn kaken terwijl hij de rammelende kettingen verwijderd werden en de poort piepend open zwaaide.

Volgt u mij maar, we zullen eens zien of we ergens een geschiedenis boek weten te vinden.


Met de dwaasheid van eigen humor nog op het gezicht gaat hij de jonge man voor.
Eenmaal aangekomen aan de massieve donkerhouten deuren van het hoofdgebouw draaide Hendrick zich enkele tellen om, zichzelf verzekerend dat alles nog steeds goed liep alvorens Zweder met enkele woorden in het salon achter te laten.

Er komt zo iemand bij u.
Back to top Go down
Zweder

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 2013-11-03
Location : Waar het gezellig is

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Sun Nov 03 2013, 20:34

Zweder schrok van de plotselinge draai die de man maakte, en hij wilde eigenlijk al weer rechtsomkeert maken door het stemmetje wat in zijn achterhoofd zei dat dat misschien beter zou zijn. Maar Zweder vermande zich snel weer, en luisterde naar wat de man zei.

Volgt u mij maar, we zullen eens zien of we ergens een geschiedenis boek weten te vinden.

Alles wat Zweder deed was knikken, en voorzichtig stapte hij richting de poort die de man openhield. Eenmaal binnen vergaapte hij zich aan de gebouwen die binnen de muren stonden. Hier liep een hond, daar fladderden enkele vogels op, en hier en daar hoorde hij bedrijvigheid uit de gebouwen komen.
Nog steeds volgend bedacht hij zich hoe het zou zijn als hij de Heer van alles zou ontmoeten. In zijn gedachten speelden verschillende scenario's tot ze bij een grote houten deur kwamen.


Er komt zo iemand bij u.

Zweder knikte beleefd. Dank u wel meneer. Hij keek bedenkelijk, en net voordat de man weg wilde lopen, vroeg hij: Hoe heet u eigenlijk?

_________________
Back to top Go down
Cath

avatar

Aantal berichten : 1510
Registratiedatum : 2013-06-13

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Tue Nov 05 2013, 17:21

Diep in gedachte staart de jonge vrouw uit het raam. Ze kijkt maar ziet niets, enkel wat er door haar hoofd speelt. Ze zijn thuis en langzaam aan komen ze, voor zolang het zal duren, in rustiger vaarwater. Wie weet zal het dan gebeuren. Nooit had ze gedacht dat het verlangen naar iets zo groot kon zijn.
Zonder er verder over na te denken beweegt ze haar arm omhoog en ze pakt een pluk van haar blonde lokken en begint er een krul in te draaien. Er is bedrijvigheid op de binnenplaats. Het personeel is met van alles bezig. Het terrein lijkt wel winter klaar gemaakt te worden. In haar ooghoek ziet ze beweging bij de poort. Haar dagdromen vervagen en ze komt terug in het hier en nu. Hendrick die bij de poort staat en een klein kind. Wat moeten kinderen hier en dan ook nog is vreemde kinderen is het eerste wat door haar gedachtes schieten. Het zal wel. Ze haalt nonchalant haar schouders op en tuurt vervolgens weer naar de horizon.

_________________

~Wife of Distan Delasta~
Back to top Go down
Simon

avatar

Aantal berichten : 558
Registratiedatum : 2012-12-27

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Tue Nov 05 2013, 18:23

Simon wandelt wat in de bibliotheek rond als hij een bediende hoort vertellen dat er een kind hellemaal alleen voor de poort staat. Hij vraagt zich af of dat allemaal wel waar is en begint richting de poort te wandelen. Wat dichter bij de poort ziet hij inderdaad een kind alleen bij Hendrick staan.

Er komt zo iemand bij u. Hoort hij Hendrick nog net tegen het kind zeggen. Simon voelt er niet veel voor om het kind daar alleen te laten staan en gaat erbij staan.

Hallo daar wat is je naam en wat doe je hier?

_________________
Back to top Go down
Zweder

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 2013-11-03
Location : Waar het gezellig is

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Tue Nov 05 2013, 22:54

De man was zonder antwoord op zijn vraag te geven weer weggelopen, en Zweder had hem een beetje beteuterd nagekeken. Hoewel hij hoog boven Zweder uittorende, en een beetje overkwam als een man van weinig woorden die het hoogstwaarschijnlijk niet echt kon vinden met kinderen, kwam de man toch best wel sympathiek over op Zweder. Misschien zou hij de man later, als hij hem nog eens zou tegenkomen, nogmaals om zijn naam vragen.

Hallo daar wat is je naam en wat doe je hier?

Zweder schrok van het plotselinge stemgeluid wat hem uit zijn gedachten haalde, en draaide zich snel om naar waar het vandaan kwam. Een andere man naast hem komen staan, en Zweder deed een stapje achteruit. Niet alleen omdat hij geschrokken was, maar ook omdat hij zo beter naar boven kon kijken. Hoewel hij niet te klein was voor zijn leeftijd, was hij ook nog niet groot genoeg om volwassenen in hun ogen te kijken op gelijke hoogte.

Ik euh....ik ben Zweder van Rijsenburg. Ik .... ik ben op zoek naar mijn familie. Dat laatste kwam er voorzichtig en langzaam uit terwijl Zweder de man aandachtig bekeek. Soms was hij wat naïef in zijn doen en laten, zoals vele kinderen van zijn leeftijd waren, maar vaak was hij iemand die de kat eerst uit de boom keek. Bent u de Heer van Mont Royal?
Back to top Go down
Simon

avatar

Aantal berichten : 558
Registratiedatum : 2012-12-27

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Wed Nov 06 2013, 13:13

Ik euh....ik ben Zweder van Rijsenburg. Ik .... ik ben op zoek naar mijn familie.
Bent u de Heer van Mont Royal?


Simon moest even glimlachen op de vraag van de jongen die blijkbaar Zweder heette.

Nee, dat ben ik niet ik ben Simon of Loxley, de man die je zoekt is Distan. Misschien heb je al eens van hem gehoord.

_________________
Back to top Go down
Zweder

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 2013-11-03
Location : Waar het gezellig is

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Wed Nov 06 2013, 23:33

Distan. De naam deed geen bel rinkelen bij Zweder. Eigenlijk ook niet zo vreemd, daar hij voor het eerst in zijn leven verder was gereisd dan de kleine plaats waar hij vandaan kwam. En daar was hij nooit een Distan tegen gekomen.

Helaas Heer Simon of Loxley. Ik denk niet dat ik die man al ken.

De gedachten van Zweder draaiden overuren. Distan, Simon of Loxley, de man van de poort die niet had verteld hoe hij heette. Wie zou hij nog meer gaan tegenkomen?

Is Heer Distan druk, Heer Simon of Loxley?

Zweder keek de Heer schuin aan. Hij probeerde voor zichzelf een inschatting te maken of hij verder zou doorvragen.

_________________
Back to top Go down
Simon

avatar

Aantal berichten : 558
Registratiedatum : 2012-12-27

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Thu Nov 07 2013, 19:25

Helaas Heer Simon of Loxley. Ik denk niet dat ik die man al ken.

Is Heer Distan druk, Heer Simon of Loxley?

Simon moest weer even glimlachen om de vraag van Zweder.

Ja dat klopt die man heeft veel aan z'n hoofd met al die gasten die we hier krijgen heb je als Heer van Mont Royal wel wat werk. Maar waarom ben je hier misschien kan ik je helpen?

_________________
Back to top Go down
Distan
Chief
avatar

Aantal berichten : 2883
Registratiedatum : 2010-11-10
Location : Leiden!!

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Fri Nov 08 2013, 13:57

Een ietwat verbouwereerde blik schuifelde door het vertrek terwijl Distan vanaf de deuropening het salon in stilte aanschouwde. Op Simon en de jonge bezoeker na, bleek de kamer verlaten waaruit te bevestigen viel dat de kleine onbekende van het duo inderdaad in zijn eentje naar Mont Royal was afgereisd. Na de uitleg van Hendrick aanhoord te hebben enkele minuten terug, had Distan in eerste instantie het verzoek ongeïnteresseerd af gewezen. ‘Geef hem een warme maaltijd, wat zakcenten en stuur hem terug op pad’ had het geklonken maar na enig, ongebruikelijk, aandringen van zijn hoofdwachter had Distan uiteindelijk en inmiddels lichtelijke geïrriteerd toegegeven. Na zijn weg gemaakt te hebben naar het gelijkvloers stond hij nu al enkele tellen onopgemerkt de conversatie tussen beide te aanhoren. De kleine bezoeker, door Distan rond de tien, dertien geschat, was duidelijk niet geheel op zijn gemak ondanks de barmhartige poging van zijn gesprekspartner. Echter had zijn jonge gezichtje iets moedig, vastberaden. Van ondervoeding was in tegenstelling tot eerst bevooroordeeld, nauwelijks spraken en ook zijn kleren spraken geen totaal armoedig verhaal.

Danku Simon, ik neem het vanaf hier over.

Met een serene, zuinige glimlach zette Distan enkele stappen voorbij de deuropening. De overtuiging dat dit pure tijdverspilling was, bezat nog steeds een grote controle over zijn denkvermogen, echter had het geheel plaatje iets fascinerend en uiteindelijk was simpelweg elk excuus goed om een pauze te houden en ene te drinken. Een moment bleef zijn blik op de bezoeker liggen waarna hem met een stilzwijgend handgebaar een plek op een alleenstaande stoel aan te bieden terwijl zichzelf in alle kalmte een glas in te schenken. Wanneer de stilte lang genoeg had aangehouden, draaide de heer des huizes zich opnieuw naar de gast en zijn stem klonk opnieuw, langzaam, met een neutrale onderbouw.

Mijn naam is Distan Delasta, ik begreep dat je op zoek was naar mij?

Geduldig en doordringend bleef zijn blik rusten op het jonge ventje.

_________________

*Lover of Cath de Pirou*Captain of the Black Serpent*Shaded Brethren Chief
Back to top Go down
Simon

avatar

Aantal berichten : 558
Registratiedatum : 2012-12-27

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Fri Nov 08 2013, 16:54

Danku Simon, ik neem het vanaf hier over.

Simon mompelde wat over dat de leider altijd meer mocht en hij ook nooit eens een gesprekje met een bezoeker mocht voeren, terwijl hij gehoorzaam als altijd wegwandelde.

_________________
Back to top Go down
Zweder

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 2013-11-03
Location : Waar het gezellig is

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Fri Nov 08 2013, 21:07

Zweder wilde net antwoorden toen hij een ander stemgeluid hoorde.

Danku Simon, ik neem het vanaf hier over.

Zweder draaide zich om naar waar de stem vandaan kwam, en zag een statige man binnen komen. De man had een elegant voorkomen, en tegelijkertijd was er zelfvertrouwen te herkennen, wat een grote indruk maakte op Zweder.
Zwijgend keek hij de man aan, en volgde elke beweging nauwlettend. En hoewel hij op zijn hoede was, deed Zweder zich zelfverzekerd voorkomen. Dit was een eigenschap die hij al zijn hele, korte leventje bezat.
De man maakte zonder een woord te zeggen een handgebaar naar een stoel, en Zweder ging er, zonder zijn blik van de man af te wenden, in zitten. De andere man, Simon, waar hij even daarvoor mee had staan praten, vertrok bijna geluidloos uit de ruimte, maar Zweder kon het niet laten hem met een glimlach nog even toe te knikken.


Tot ziens Heer Simon of Loxley.

Zweder keek daarna weer richting de andere man, die iets voor zichzelf inschonk. De stilte was een moment waarop Zweder gewoonlijk niet tegen kon, en hij al snel zou doorbreken met vragen of opmerkingen, maar dit keer was anders. Iets in hem vertelde dat hij zich nu moest inhouden. Dat hij moest opletten met hoe hij zijn woorden moest gaan formuleren, en dat hij zich goed moest concentreren op wat er eventueel gezegd zou gaan worden.

Mijn naam is Distan Delasta, ik begreep dat je op zoek was naar mij?

Zweder’s mond ging open, maar er kwam geen geluid uit. Even leek zijn zelfverzekerdheid hem te verlaten, maar toen slikte hij, en schraapte hij zijn keel.

Jazeker Heer Delasta. Mijn naam is Zweder van Rijsenburg. Ik ben  hier gekomen omdat ik op zoek ben naar mijn verleden. Ziet u, ik ben namelijk op zoek naar mijn ouders. Zij zijn zo’n tien jaar geleden gevlucht voor een roversbende, en hebben mij achtergelaten bij een man en aan vrouw in Rijsenburg.

Teveel informatie in één keer. Zweder keek de man aan, en voelde onder zijn hand de buidel waarin het boekje zat waardoor hij hier was beland. Voorzichtig haalde hi het boekje eruit, en bekeek het even aandachtig, waarna hij langzaam uit zijn stoel kwam en het fragiele boekje voorzichtig aan de man overhandigde.

Door dit boekje ben ik hier terecht gekomen Heer Delasta. In het boekje staat informatie over waar ik vandaan kom, maar er zijn ook pagina’s waarop Mont Royal staat geschreven. Maar ook ‘Viranto’. Deze pagina’s zijn zeer slecht te lezen.

Nadat hij het boekje had gegeven, liep hij weer terug naar de stoel, en klom er weer op. Hoewel Zweder nog veel meer kon  vertellen, hield hij zich voor nu nog even koest. Je wist nooit of het vervelend over kon komen, en wat zou hij er aan hebben als zijn zoektocht hier op niets uit zou lopen? Zwijgend keek hij de man weer aan, die nu het boekje in zijn handen had.
Back to top Go down
Simon

avatar

Aantal berichten : 558
Registratiedatum : 2012-12-27

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Fri Nov 08 2013, 21:26

Net toen Simon bij de deur was hoort hij Zweder nog iets zeggen.

Tot ziens Heer Simon of Loxley.

Aangename kennismaking Zweder, ik denk dat ik je later nog wel eens zie.

Simon wandelt naar de tuinen en gaat wat boogschieten met z'n net gemaakte boog.

_________________
Back to top Go down
Distan
Chief
avatar

Aantal berichten : 2883
Registratiedatum : 2010-11-10
Location : Leiden!!

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Thu Nov 14 2013, 14:00

Leunend tegen de donkerhouten tafel, respecteerde Distan de afstand tussen zichzelf en de kleine bezoeker. Om de paar tellen werd een behouden sip van de donkerrode vloeistof genomen terwijl het verhaal aanhorend. De jongen welke zich bekend maakte als Zweder van Rijsenber, kwam opmerkelijk opgevoed over, wist zijn plaats en eerbiedigde zijn gastheer; een feit dat alleen het rijzende penibele gevoel in Distan’s onderbuik versterkte. De eerst overheersende nieuwsgierigheid werd overrompeld door  de meest voor de hand liggende presumptie, echter was tien jaar terug niet niets, zelfs niet voor de Mont Royal archieven. Ondanks het landgoed toen onder ander beheer had gestaan en zijn vader strikte archieven liet bijhouden, twijfelde Distan eraan of notulen terug te vinden zouden zijn omtrent die betreffende plundering van Rijsenburg, laat staan een verwijzing naar overlevenden.

Nadat het laatste woord viel, zette  Distan zich ietwat ongemakkelijk van de tafel af en begon doorheen de kamer te kuieren, zichzelf kortstondig terugtrekkend in eigen denkwereld. Het gerommel van Zweder en het tevoorschijn komen van het boekje was hem in de eerste instantie dan ook geheel ontgaan. De passieve, emotieloze uitdrukking op zijn gelaat brokkelde gestaag af en maakte plaats voor een meer sympathiserende blik. Het ventje in één keer rustig maar duidelijk ontmoedigen, zo klonk het plan, echter werd die kans hem ontnomen. Vlak nadat Distan zijn keel schraapte om het woord de nemen, viel Zweder terug in, en de voorbarige conclusie bleek al snel foutief.

Meer uitleg klonk en slechts nu viel Distan’s aandacht op het uitgestoken boek. Licht verbouwereerd kaatste zijn blik tussen het afgeleefde werk en zijn eigenaar en behoedzaam nam Distan het aangeboden voorwerp aan. Men had geen arendsoog nodig om op te merken dat het boek al wat leven had gezien en in de eerste instantie was de heer des huizes er dan ook niet happig op zijn handen vuil aan te maken. Tussen de twee flappen van de verkleurde kaft staken verschillende, schijnbaar later toegevoegde, pagina’s wat het geheel een slordig voorkomen gaf. Peinzend krabde Distan aan de stoppels onder zijn kin waarna de kaft en enkele pagina’s open te slaan. De reactie kwam vertraagd.

Vol ongeloof vorderde Distan doorheen lang vervlogen fragmenten uit zijn jeugd. Een krop begon zich te vormen in zijn keel wat leidde tot een droge kuch. Er bestond geen twijfel. Een doordringende afmetende blik viel op zijn gast. Duizenden vragen kruiste zijn gedachten terwijl het besef groeide dat hij deze hele tijd nog geen woord had uitgebracht, iets wat niet geheel comfortabel kom overkomen voor Zweder. Een geruststellende glimlach volgde alvorens zijn stem doorheen de open deur, de gang in schalde.

Annabelle..?! Het appel vereiste een herhaling vooraleer een volumineuze vrouw door de nog half openstaande deur kwam aanwaggelen, lomp vragend haar werkgever aanstarend. Een kom warme soep en een paar hompen brood voor onze gast als je zo goed wilt zijn. Hou de deur gesloten, we willen onder geen bedding gestoord worden. Een duidelijke blik van verstandhouding vloog over en weer en enkele tellen later was de forse meid terug verdwenen. Nog steeds van zijn stuk gebracht, zocht Distan naar woorden in een poging zijn uitstraling zo neutraal mogelijk te houden. De kans was groot dat het ventje geen idee had wat hij in zijn handen droeg.

Vertel me, waar heb je dit gevonden?

Voorzichtig gleden bladzijden door zijn vingers alsof ze uit een of ander fragiel goud bestonden. Bekende, onverstaanbare zinnen prikte zijn netvlies terwijl op een verdere toelichting werd gewacht.

_________________

*Lover of Cath de Pirou*Captain of the Black Serpent*Shaded Brethren Chief
Back to top Go down
Zweder

avatar

Aantal berichten : 154
Registratiedatum : 2013-11-03
Location : Waar het gezellig is

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Sun Nov 17 2013, 10:40

De heer des huizes had het boekje aan gepakt en begon het boekje open te slaan. De reactie die daarna kwam was er één die zelfs Zweder niet had verwacht. Zwijgend en geïntrigeerd keek hij toe hoe de ogen van zijn gastheer over de af en toe half vergane pagina's flitsten. Hier en daar was een blik van herkenning waar te nemen, en na een korte tijd kwam de blik van de man van het boekje naar Zweder zelf. Hij was niet snel verlegen te krijgen, maar voor zijn gevoel duurde het net even te lang, en juist op het moment dat Zweder de wat ongemakkelijke stilte wilde doorbreken kwam er een glimlach van zijn gastheer waarop deze een persoon bij zich riep.

Zweder volgde alles nauwlettend. Hij vroeg zich onbewust af wat hij met zijn bezoek had veroorzaakt in Huize Mont Royal, gezien de lichte ongerustheid die hij bij zijn gastheer waar nam. Wat zou er gebeuren met hem nu er iemand bij werd geroepen?
Een wat gezette vrouw kwam om de hoek van de deur piepen, en kreeg van de gastheer een duidelijke order om voor wat eten voor Zweder te zorgen, en dat ze verder niet gestoord wilden worden. De eerst woorden maakten dat Zweder zich weer wat op zijn gemak voelde, maar de laatste woorden maakten hem tegelijkertijd weer wat zenuwachtiger. Voor iemand die redelijk veel op zijn hoede was, had hij zich nu ergens in gewerkt waar hij, als het zou moeten, niet zo makkelijk uit kon werken. Even keek hij schattend om zich heen waar hij naartoe kon als de nood zich voordeed, tot hij de deur dicht hoorde gaan, en zijn gastheer hem op een doordringende manier aankeek.


Vertel me, waar heb je dit gevonden?

De man liet zijn blik gelijk weer op het boekje vallen, en draaide de pagina's voorzichtig om. Het geheel deed aan alsof de man zojuist een grote schat had gevonden, en deze met alle zorg van de wereld koesterde. Ook voor Zweder was het boekje altijd een kostbaar bezit geweest. Niet alleen omdat het zo fragiel was, maar ook omdat het te maken had met zijn verleden, wat er zorgvuldig in vermeld stond. Zweder schraapte zijn keel nogmaals, en keek nu op zijn beurt de man doordringend aan. Het had iets komisch, maar het was iets wat hij in zijn jonge leventje altijd al had gehad. Niet voor niets kon hij al lezen en schrijven terwijl de meesten zijn leeftijdsgenoten dat niet konden, en dat waarschijnlijk ook nooit zouden kunnen.

Dit boekje is door mijn opvoeders altijd zorgvuldig bewaard, Heer Delasta. Op de dag voordat ik vanuit Rijsenburg vertrok voor mijn zoektocht, hebben ze mij dit gegeven, en verteld dat ik hier mijn ouders mee zou kunnen vinden. Veel hebben ze er niet over gezegd verder, maar wel dat het een belangrijk boekje was.

Zweder keek van het gezicht van de man naar het boekje wat de man zorgvuldig in zijn handen had, en weer terug. De blik van de man verraadde dat deze vol gedachten zat, en het viel hem op dat er soort van vertrouwen bij hemzelf naar boven kwam. Zweder had altijd vragen gehad over zijn verleden, maar met zijn komst naar hier had hij zijn gastheer ook voor vragen gesteld. Wat was er zo belangrijk, zo intrigerend aan dat boekje? Welke waarde had het voor zijn gastheer, gezien de reactie die het teweeg had gebracht?
Zweder's blik veranderde van neutraal naar bedenkelijk. Er waren vragen bij gekomen.

_________________
Back to top Go down
Cath

avatar

Aantal berichten : 1510
Registratiedatum : 2013-06-13

PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   Tue Nov 26 2013, 16:15

Ze had hem al verwacht. Het is normaal geworden dat ze elkaar opzoeken als ze beide thuis zijn. De aanrakingen werken verslavend en zodra ze de kans krijgen zoeken ze elkaar op. Dit keer is het anders. Ze heeft de kamermeisjes horen praten over haar man. Nu doen ze dat wel vaker met dan een jaloerse ondertoon, maar het is nu anders. Het is de vragende toon die ze hoort. Zodra ze zich laat zien aan de kamermeisjes zwijgen ze. De meisjes weten dat Cath het weet, dat ze het liefst in Cath haar schoenen hadden gestaan. Maar helaas. Met een lieflijke glimlach kijkt ze naar de kamermeisjes. Het is een glimlach waar men van op zijn hoedde gaat zijn. Ze loopt naar het vertrek waar haar man en schijnbaar het kind zich ophouden. Ze houdt niet van delen en op dit moment kost het kind haar tijd met haar man. Met een duw opent ze de zware deur naar de ruimte en haar ogen vinden haar man. Haar gelaat veranderd van geïrriteerd naar vol verlangen tot haar blik het kind vindt. Haar hart staat een tel stil als ze naar het kind blijft kijken. Langzaam knijpt ze haar ogen wat toe om het te verwerken wat ze registreert. "Dit kan niet, dit is niet mogelijk" is het eerste wat door haar gedachte trekt. Zonder er over na te denken legt ze haar hand op haar buik. De hoop dat ze hem iets kan geven wat hij niet heeft wordt in één klap weggevaagd. Haar andere hand haalt ze, meer verbijstert dan geïrriteerd door haar blonde lokken als ze langzame stappen zet richting haar man en het kind. Haar blik blijft gericht op het kind en ze ziet het, maar ze wil het niet zien. Onmogelijk.
Alle trekken in het gezicht van haar man komen terug in het gezicht van het kind. "Hoe oud zou hij zijn?". De vraag die gesteld wordt maar niet wordt uitgesproken. Ze denkt 10, 11 jaar, ouder kan haast niet. Haar blik trekt naar haar man zijn gezicht. Wat moet ze? Hem een eerlijke kans geven om dit te verklaren? Omdraaien en weglopen van dit alles? De tweestrijd speelt haar parten. Met een onzekere stem en een gelaat dat niets verraad probeert ze het duidelijk te krijgen.
Distan.... is dit? Een korte stilte valt voor ze verder gaat. Zeg me dat dit een je broertje is. Een nakomertje, Distan. Zeg me dat het niet waar is wat ik zie.

_________________

~Wife of Distan Delasta~
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Vragen voor antwoorden   

Back to top Go down
 
Vragen voor antwoorden
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Shaded Brethren :: Mont Royal (Leiden) :: The Gates - De Poorten-
Jump to: