HomePortalFAQRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password

Share | 
 

 Programma PP November 1461

Go down 
AuthorMessage
Cath

avatar

Aantal berichten : 1510
Registratiedatum : 2013-06-13

PostSubject: Programma PP November 1461   Thu Nov 14 2013, 23:44

Quote :
[rp]
"Yo Ho Yo Ho a pirate’s life for me!"

Aanschouw… De piratenpartij!


    Beste kiezer, vandaag staan wij voor u met een bewust gekozen beknopt programma. Grootse vage beloftes naar wereld veranderend beleid, gaat u hier niet terug vinden. Wij kunnen niet garanderen dat er over twee maand een marine is, wij kunnen niet met zekerheid zeggen dat Holland op het einde van ons termijn over een functionele legereenheid beschikt, laat staan een belastingverlaging. Dit komt niet voort uit een gebrek aan visie op deze punten of de wil deze zaken aan de kant te schuiven, maar laat duidelijk zijn dat wij deze zaken als secundair beschouwen. Indien u op zoek bent naar wonderen, verwijzen wij u door naar een andere partij of indien ontoereikend, Jah.

    Dus, wat kan de Piratenpartij u wél beloven? Ten eerste dat wij vanaf dag één na het sluiten van de stembussen tot exact zestig dagen later, zullen vechten voor een pragmatisch, actief en functionerend bestuur. Dat wij zullen ijveren naar een correcte werking tussen de raad, zijn steden en inwoners.  Dat wij zullen ingaan tegen het hardnekkig conservatisme en de overheersende besluitloosheid. Dit zijn de zaken die onze partij hoog in het vaandel draagt. Ons graafschap wordt al maanden geplaagd door langgerekte besluitvormingen die uiteindelijk in niets meer dan een sisser eindigen en het mededelingsbord heeft meer afwezigheidsbriefjes dan aankondigen verwerkt gekregen. Dat zijn de primaire problemen, dat is onze rode draad doorheen de komende 60 dagen.

    Vanzelfsprekend stopt onze ambitie daar niet en hebben wij als partij enkele prioriteiten aangeduid welke onze pijlers zullen vormen. Ondanks verschillende iets gecompliceerder werken, is er getracht deze beknopt en transparant voor te leggen. Indien zaken onvoldoende werden toegelicht, nodigen wij u uit uw mond open te trekken en uw vragen af te vuren. Onze partij beantwoordt met plezier.Economie
Het is onmogelijk een Graafschap te besturen zonder een gezonde financiële situatie, zowel in de Graafschappelijke koffers als die op de Hollandse markten. Ondanks de mijnen sinds enkele weken niet langer rood draaien, moet niet betekenen dat er geen ruimte is voor optimalisering. De aannames dat er meer velden moeten komen, dat men al dan niet beter importeert, of sommige mijnen beter op pensioen gaan, blijft niet meer dan  giswerk en het is ook daarom dat onze partij pleit om een zeer selecte onderzoeksgroep aan te stellen welke zich over enkele hoofdvragen zullen buigen. Cijfers, indien zuiver, liegen niet en het is op die uitkomst dat wij een specifiek financieel beleid willen voeren.

Daarnaast maken wij ons hard voor meer accurate informatie betreffende handelsdeals dan de huidige ‘Er is steen gekocht’ mededelingen. Zolang de Hollander mee betaalt, hebben zij recht te weten waar dat geld naartoe gaat.

Religie
De Piratenpartij is overtuigd dat de  Rooms-Aristotelische Kerk een baken is voor de ziel die zich aangetrokken voelt tot de wegen van Jah, wat niet per definitie voor elke Hollander geldt. Het kan onmogelijk de bedoeling zijn dat de kerk zich tracht te personaliseren als een machtsinstituut en zou daarom ook geen belemmeringen mogen leggen op andersgelovigen. Vanuit die overtuiging willen wij dus het religieuze wetboek en concordaat herzien om te garanderen dat elke religieuze wortel, uit de Hollandse politiek getrokken wordt.

Militair
Al sinds ons eerste termijn is de Piratenpartij overtuigd dat Holland over een gestructureerde legereenheid dient te beschikken als niet voor de praktische kant dan om de allure ervan. Er is door onze lijst enkele termijnen terug ook een concreet voorstel ingediend, echter zijn we heden niet mee met de laatste gesprekken welke plaatsvinden in de raad en houden harde uitspraken omtrent dit thema voorlopig aan de zijlijn.

Kasteel van den Haag
Ook willen wij de mogelijkheid onderzoeken om de hele administratieve inboedel van de verschillende Hollandse instanties, momenteel gehuisd in ons befaamde kasteel, te verhuizen naar meer voor de hand liggende en toegankelijke gebouwen.


Ten slotte wensen wij met enkele laatste woorden af te sluiten..

Net als het vorige termijn waarin de PP meedraaide, zullen vele zich afvragen waarom een stem op onze partij te wagen, en net als de laatste keer, verschaffen wij exact hetzelfde antwoord. Waarom niet? Conventionele partijen blijven rijzen en vallen en daar is niets mis mee, mocht de kous dan af zijn. Echter zien we telkens weer een andere partij groeien uit de assen van de vorige met exact dezelfde ‘visies’ en mensen en dit terwijl Holland maar lomp staat te kijken waarom er niets verandert.
Hypocrisie is niet ons ding, wij zijn geen heiligen, maar als de Piratenpartij u één ding kan leveren, is het daadkracht, duidelijke rechte lijnen.  De volksvertegenwoordiging rond de uniewet, de -nog steeds!!! -lopende besprekingen omtrent de Rotterdamse haven en het Hollands leger zijn onderwerpen welke de PP in zijn eerste termijn aankaartte  en na ons vertrek al snel onder het stof verdwenen. Wij zijn niet arrogant genoeg om te beweren dat wij de enige zijn die een poot uitsteken, ook op andere lijsten is enkel talent terug te vinden, echter kunnen enkele handen noch zo bekwaam zijn, zonder de eenheid met een lichaam en een sterk, drijvend hart, werkt niets. Wij, de PP, bieden u een ruggengraat. Kijk naar het verleden, trek uw eigen conclusies. De bal ligt bij u, stem conventioneel en conservatief of stem Piratenpartij én Progressief!

Met vriendelijke groet,
De Piratenpartij[/rp]

_________________

~Wife of Distan Delasta~
Back to top Go down
 
Programma PP November 1461
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Shaded Brethren :: De PiratenPartij (Den Haag) :: Publieke Hallen-
Jump to: